Grote Excel bestanden in AuditCase

Bij te grote Excel bestanden kon het voorkomen dat de server onverwacht herstart. Excel bestanden groter dan 6 MB kunnen om deze reden niet meer rechtstreeks vanuit AuditCase bewerkt worden. 

 

Uitgepakt bestand.

Daarnaast is de maximale uitgepakte grootte van een Excel bestand ingesteld op 20 MB.

Wat Excel doet wanneer u een Excel bestand opslaat is het bestand inpakken (kleiner maken), wanneer u het bestand vervolgens weer opent wordt het bestand uitgepakt tot de ware grootte. Als dit groter is dan 20 MB kan het dus niet rechtstreeks vanuit AuditCase bewerkt worden. 

 

Toch grote bestanden gebruiken.

Wanneer er toch bestanden gebruikt worden die groter zijn dan 6 MB (of 20 MB uitgepakt) krijgt u een foutmelding in AC wanneer u deze probeert te wijzigen. 

 

 

foutmelding_grootte.png

 

 

Het is dan ook niet mogelijk om deze bestanden rechtstreeks vanuit AuditCase te wijzigen. Hier hebben wij voor gekozen omdat bij het gebruik van bestanden van deze grootte de server onverwacht herstart kan worden en op deze manier wordt dit voorkomen. 

 

Oplossing.

De enige manier om deze bestanden toch te gebruiken in AuditCase is door deze bestanden eerst te downloaden. Vervolgens kunt u de bestanden wijzigen en daarna opnieuw in AuditCase zetten. 

Wanneer u de naam van het bestand hetzelfde houd kan dit vrij snel en gemakkelijk op onderstaande wijze.

 

1. Download het Excel bestand dat te groot is om te wijzigen vanuit AC.

 

 

Download.png

 

2. Open het bestand in Excel, bewerk het bestand en sla het vervolgens onder dezelfde naam op. 

3. Ga naar het dossierstuk in AuditCase en Klik op de knop Wijzigen. wijzigen.png

4. Sleep het bestand naar het dossierstuk of voeg het toe via de knop Bestand(en) toevoegen.

 

Voeg_het_bestand_toe.png

 

 

5. Omdat u de naam niet heeft gewijzigd vraagt AuditCase of u het bestand wilt vervangen. Klik op ja en vervolgens op 'Bewaren' bewaren.png en u heeft het Excel bestand gewijzigd en opgeslagen in AuditCase.

 

 

Vervangen.png

 

Het is dus iets meer werk als bij een Excel bestand dat kleiner is, alleen hierdoor voorkomt u wel dat de server onverwacht herstart zal worden!

Mogelijk gemaakt door Zendesk